Kreativt efterår

De fleste børnebiblioteker har efterhånden et lille krea hjørne, med mulighed for at klippe og kliste og tegne. Nogen holder også workshops eller lørdags arrangementer, der giver børn og familier muligheden for at udfolde deres kreative talenter.

Her er et godt tip til at holde den kreative flamme i live med ganske små midler. Jeg tror vi er mange, der selv skal stå for alting og som ikke har ret mange penge at gøre det med. Og kan man blive ved med, at få nye ideer?

Ja, det kan man. Især hvis man lader sig inspirere på nettet. Der er mange krea blogs på dansk, men hvis man er villig til at lade sig inspirere på et fremmedsprog, så kan man finde rigtig mange ting fra USA og England. Et af de bedste steder er Kids Craft Weekly. Her kan man skrive sig op til nyhedsbrevet og således modtage gode ideer direkte i indbakken hver uge.

I denne uge handler det om efteråret og om hvad man kan gøre med visne blade. Det er ikke så lidt. Man kan downloade en hel guide her og mange af ideerne er så simple, at de sagtens kan præsenteres på klippe-klistre bordet, uden at man behøver sidde og hjælpe til. Bagefter kan man evt. dekorere børnebiblioteket med efterårets flotte farver.

Et andet godt sted at hente hjælp, er ved Børnenes Kunstklub på kunstmus.dk

Her kan man hente kunstneriske opgaveark, inddelt efter sværhedsgrad/børnenes alder. Hver opgave er inspireret af et kunstværk, så børnene møder kunsten på en sjov og uforpligtende måde. Jeg har spurgt folkene bag Børnenes Kunstklub og det er helt i orden med dem, at opgaverne bliver brugt på børnebibliotekerne – så det er bare at printe og tegne!

Endelig er der den fine kreative danske blog Brilleting, hvor du både kan hente klippeark og maleark til udprint. Det er fantasifulde og glade motiver, som de fleste børn vil elske. Der er også en julekalender malebog, med nye motiver til hver dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.