Skyd en bog

SKYD EN BOG SEMINAR
Af Martin Spenner
Lommefilm afholder nu seminaret SKYD EN BOG – om unges læselyst, nye medier og brugergenereret indhold. Lommefilm arbejder med film optaget med mobiltelefonen i undervisningssammenhænge og udvikler læringskampagner, undervisningsmateriale og afvikler filmkonkurrencer og workshops.

Seminaret er en del af det landsdækkende undervisningsprojekt Skyd en bog, hvor unge i folkeskolens 5. – 10. klasser, skal anmelde udvalgte bøger via mobiltelefonen. Projektet er i fuld gang nu og kører skoleåret ud. Undervejs i projektet når Lommefilm at afvikle 30 workshops landet over for deltagende klasser. Skyd en bog afsluttes i Den Sorte Diamant 29. april 2010 ved en stor event med deltagelse af 400 unge. Her uddeles også årets Reuter – opkaldt efter Bjarne Reuter – til årets bedste mobile anmeldelse. Læs mere og se anmeldelser på  www.lommefilm.dk

Seminar afholdes 3. marts i Horsens Ny Teater og 4. marts på Vanløse Bibliotek, begge dage fra 8.30 – 14.30. Prisen for deltagelse er 400 kr. ex. moms og er inkl. fuld forplejning. På programmet udover Lommefilm er Carsten Jessen, Dansk Center for Playware, Bernadette Meagher fra det store irske filmprojekt Films In School, Frederikke Winther fra Center for Børnelitteratur og Lisbeth Klastrup fra IT Universitet. Omdrejningspunktet bliver unges læselyst og nye måder at angribe den på i undervisningssammenhænge, men også hvordan brugergenereret indhold – i dette tilfælde anmeldelser med mobilen – skaber involvering og aktivering for brugeren.

Skyd en bog er støttet af læselystpuljen under Bibliotek og Medier, Det Danske Filminstitut, samt Københavns Kommune og Horsens Kommune.

Interesserede kan læse mere og tilmelde sig her: http://www.lommefilm.dk/om-lommefilm/tilmeld-seminar