Invitation: Biblioteket i skyen

It-faggruppen:  http://blog.it-faggruppen.dk/ og Bibliotekarforbundet:   http://www.bf.dk/ inviterer til
Biblioteket i skyen – Temadag om Cloud Computing
Der er ledige pladser til arrangementet ”biblioteket i skyen” – en temadag om Cloud Computing, med bidrag fra bl.a. den amerikanske blogger Elyssa Kroski, der giver et bud på hvordan og hvorfor fænomenet er relevant for bibliotekerne. Flere og flere virksomheder overgår til Cloud Computing. Gartner og OCLC spår det til at blive et af de vigtigste it-emner i de kommende år!

Cloud Computing er den nye store trend, men hvad er det egentlig og ikke mindst hvad kan vi bruge det til? Mange benytter sig i dag af kalendere og lagerplads på nettet – både privat, men også i arbejdsregi. Flere og flere virksomheder får leveret software eller services via nettet.

Program
09.00-10.00      Registrering + kaffe/brød
10.00-11.30      Cloud Computing – hvad er det egentlig for en størrelse / Carsten Jørgensen, Devoteam
11.30-12.00      digitaliser.dk er i skyen / Martin Høegh Mortensen, ITST
12.00-13.00      Frokost
13.00-14.00      Cloud Computing in Libraries / Ellyssa Kroski, Barnard College Library

Resumé:
Cloud computing is a major shift in the way we’re approaching computing as both individuals and organizations, and is being referred to by many as an IT revolution. Today’s cloud services make data and computing capabilities portable, sharable, and accessible from any online device, are OS-neutral, and usually easy to use. Libraries have already begun to adopt cloud services to alleviate their IT departments and increase efficiency. They are using these new services to host their library websites, back up media collections, store and access bibliographic data and much more. This talk will explore the major types of cloud solutions which are available, their benefits and limitations, and the different ways libraries are implementing them.

14.00-14.30      Kaffe
14.30-15.15      Anatomien i en god Cloud applikation / Sune Toft, Headnet
15.15-16.00      Google Wave – hvad, hvorfor, hvordan / Magnus Jølner & Henrik Dybdahl, Helvetikat

Dato: 15. marts 2010 kl. 9.00-16.00
Sted: DGI-Byen, Tietgensgade 65, 1704 København V
Pris: for medlemmer af faggruppen 500,- , for BF-medlemmer, ikke medlem af faggruppen 750,-, for ikke-medlemmer af faggruppen/BF 1000,-, for BF-studerende 100,-, for arbejdsledige BF-medlemmer 100,-.
Tilmeldingsfrist 9. marts.

Tilmelding kan ske via kalenderen på www.bf.dk