Pigeaften i Kolding

Written by Bente Bruun
Friday, 27 March 2009 09:51
Pigeaften på Kolding bibliotek

“Det må I gøre igen!”

Den første pigeaften nogensinde på Kolding Bibliotek var så stor en succes, at det måske bliver starten på en tradition.

kolding1En verdenspremiere
Kort efter lukketid fredag aften åbnede biblioteket døren igen, men nu kun for 8-14 årige piger og deres mødre. Aftenen startede med forfattermøde på trappen, hvor Mette Finderup fortalte om sine populære Emmy-bøger. Det var tydeligt, at mange af pigerne kendte bøgerne, og spørgelysten var stor. Til  sidst overraskede Mette Finderup publikum med en verdenspremiere, idet hun læste højt fra sin kommende bog om Mille, pigen fra lørdagsserien på DR.

kolding2Bogcafe i Holms
På bibliotekets førstesal var hjørnerummet lavet om til bogcafe med kager og bøger for piger i alle aldre. Rummet er normalt et stillerum, det var det ikke fredag aften…

kolding3High School Dance, Twister og Netspil
Programmet bød også på High School Dance med Dance4you i kælderen, og der var godt gang i både pigerne og rytmerne. Mens nogle mødre så på, hyggede andre sig rundt i biblioteket. De piger, der var mere til spil end til dans, spillede Twister på torvet eller netspil på bibliotekets computere. Selv en far og en bror, som på trods af deres køn havde fået lov at opholde sig diskret i et hjørne, havde nogle hyggelige timer med bibliotekets bøger og blade.

“Det må I gøre igen” lød det gang på gang fra både piger og mødre, da aftenen var slut. Og selv om børnebibliotekarerne havde været bekymrede for, at pigerne skulle kede sig, viste problemet sig at være omvendt, der var alt for lidt tid til bare at råhygge. Det bedste ved pigeaftenen var nemlig hverken forfatter, dans eller kage – nej, det var at have biblioteket næsten for sig selv.

Nærmere oplysninger kontakt

Bente Bruun
Kolding Bibliotek
Kulturforvaltningen
Biblioteket

Telefon:79 79 11 00