Beretning fra BØFA-konferencen i Legoland 2011 – Del 3

Konsulent Hanne Boutrup, der tidligere har arbejdet for LEGO, fortæller om børn, leg og læring set med LEGOs øjne

Børn bruger produkter til at kommunikerer med og til at opdage verden med. At der skal være en sammenhæng mellem udfordring og evner er en af tankerne bag LEGOs udvikling af legeredskaber, det er processen der tæller.

Verden har ændret sig og dermed også leg og LEGO. Før var leg og læring adskilt, i fritiden kunne børn lege og i skolen skulle de lære. Nu hedder det leg & læring, derfor har LEGO for eksempel produceret Mindstorms robotterne.

Produkter skal være universer og et legeunivers skal have mange lag. Legekultur er ikke længere noget, der går i arv. I dag er der mere fokus på den status som legeredskaberne giver barnet. Børn samler på noget af mange forskellige årsager: Kontrol, konstruktion, katalogisering, kommunikation og kærlighed. Spørgsmålet for LEGO er hvordan de gør det fedt netop at samle på LEGO.

Børns udvikling er grundlaget for udvikling af LEGO. Børn er født til at lære og de starter tidligt med at udforske verden. LEGO har udviklet en model: ”Det hele barn, en udviklingsguide” Den giver et bud på hvordan LOGO kan ramme børnenes niveau og behov samt de aktuelle legetrends.

Efter dette oplæg blev det vores tur til at bygge med legoklodser. Vi fik hver en pose med forskellige klodser og første opgave var at bygge et højt og stabilt tårn på 2 minutter. Derefter fortalte Hanne at når vi får en udfordring bliver hjernen så optaget at den tager over og vi koncentrere os så der bliver stille, og det var lige det der blev.

Også ved de to næste opgaver: Byg et billede af din arbejdsplads og Byg en god kollega.

To minutter til hver opgave og vi skulle fortælle historien om figuren til dem vi sad ved siden af. Det var vældig underholdende.

 

Hanne sluttede af med at stille os to spørgsmål, som vi kunne tænke over:

1) Hvilke kerneværdier tilbyder vi børn med vores produkt?

2) Hvordan vil vi via produktet og markedsføring formidler de værdier til børn?

En tanke om “Beretning fra BØFA-konferencen i Legoland 2011 – Del 3”

  1. Jeg kan da kun give Jer ret :). – Lego kan sagtens være en del af en god læring, da man bliver utrolig kreativ, og man skal til tider tænke sig godt om ved samlingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.