Konference

Nomineringer…
AF Rikke Skuldbøl
Bøfa siger tak for alle indkomne forslag til nominering til BØFA Prisen 2010.

Vi har modtaget rigtig mange gode bud og har gennemgået en svær udvælgelsesproces.
Vi er nået frem til, at følgende nomineres:

Ramasjang Live – biblioteksdelen, v. Maria Sjøblom
Boggnasker, v. Finn Wraa Poulsen
Steffen Larsen, anmelder ved Politiken og Børn og bøger

Stem på din favorit senest torsdag d. 12. august 2010!
Mail din stemme til Rikke Skuldbøl: rsja@guldborgsund.dk

”Hvor du fra?” – Jeg er fra Nota
Af Helle Laursen
Jeg var en af de heldige deltagere, der var med på BØFA-konferencen i London. Allerførst skal der lyde en stor tak til bestyrelsen, der havde gjort et flot stykke arbejde. Rigtig godt program med gode pauser. For mellem indlæggende var der tid til, at vi som børnebibliotekarer kunne mødes på tværs og netværke, som det hedder på nydansk. Det er altid spændende at møde kollegaer, blive inspireret og udveksle erfaringer.

”Hvor du fra?” – var et spørgsmål som jeg ofte fik, så derfor – og på opfordring – vil jeg kort fortælle om Nota, og det arbejde jeg har her som børnebibliotekar.

På Nota stiller vi litteratur til rådighed for blandt andet børn og unge med læsehandicap. Vi har en stadig voksende og alsidig materialebestand af skønlitteratur til en aldersgruppe, der primært er mellem 10-18 år. Børn og unge er også den hurtigst voksende brugergruppe på Nota. Derudover har vi bøger til oplæsning for de yngre børn, så forældre med læsehandicap også har mulighed for at få den gode læseoplevelse sammen med deres børn. Vores brugere kan få de gode historier på lyd eller E-bog.  Det er også muligt at få lydbøger med tekst. Lydbøger kan streames på E17 eller man kan få dem på CD. E-bøger kan downloades på E17 eller fås på CD. Senere på året bliver det også muligt at downloade lydbøgerne.

Det kunne være spændende, om vi kunne få et tættere samarbejde med børnebibliotekarerne på folke/skolebibliotekerne. Så vi sammen kan være med til at udbrede den gode historie til alle børn og unge.  Det kunne ske i forbindelse med 4. klasses orientering, besøg i børnehaver eller i mødet med ressource- personer som eksempelvis undervisere og forældre. Her kunne det måske være en idè, at vi, Nota, klædte jer bedre på, så I havde mulighed for at orientere om Nota og de tilbud, biblioteket har for at hjælpe børn og unge med læsehandicap.

I øjeblikket kører vi en informationskampagne med overskriften ”Skab dig!”, hvor vi informerer om netbiblioteket E17 og de tilbud, vi har til unge ordblinde. Vi tager ud til landets ordblinde efterskoler, hvor vi fortæller om E17, samt hvad der skal til for at skabe den gode historie. Her får vi hjælp fra tegneren Jan Kjær og forfatteren Merlin. De disker op med alternative måder at fortælle historier på, blandt andet ved hjælp af Manga. Vi allierer os i forbindelse med ”Skab dig” også med det lokale bibliotek hvor en børne- og unge bibliotekar kommer og fortæller om de mange tilbud, folkebiblioteket har til de unge i deres nærområde.

Redaktionsgruppen på netbiblioteket E17 er netop gået i gang med at koncept – og idéudvikle et virtuelt rum på E17, der er mere målrettet børne/ungegruppen. Her vil vi skabe indhold og indgange til den gode fortælling. I den forbindelse tænkes Pallesgavebod ind som en naturligt supplement og jeg sidder også med i en af temaredaktionerne på Pallesgavebod.

Få mere information om Nota på vores hjemmeside www.nota.nu og kig ind på vores netbibliotek www.e17.dk . Du er selvfølgelig også meget velkommen til at ringe til mig på 3913 4623 eller kontakte mig på hln@nota.dk , hvis du vil vide mere.