ViSnaxV:-)

Written by Stine Høi Sørensen
Wednesday, 15 April 2009 20:07
ViSnaxV:-) 

Bruger I Messenger på biblioteket og har du undret dig over hvad ungerne skriver?
Børn og unge chatter og de bruger mange forkortelser! Forkortelserne bruges for at optimere tempoet i kommunikationen og for den udenforstående kan samtalerne være nærmest uforståelige. Chatforkortelser er ikke standardiseret og findes i et utal af variationer, omfang og betydninger.

De mest gængse danske chatforkortelser er:

G (Griner) GGG (Griner Godt og Grundigt) GMS (Griner Meget Sødt) GS (Griner sødt) ILM (I Lige Måde) S (Smiler) SMS (Smiler Meget Sødt) SS (Smiler Sødt) V (Vinker).

Ungerne chatter også på engelsk og de mest er almindelige forkortelser er:

AFAIK (As Far As I Know) AFK (Away From Keyboard) ASAP (As soon as possible) ASL (Age, Sex, Location) ATM (At The Moment) A3 (Anytime, Anywhere, Anyplace) BAK (Back At Keyboard) BBL (Be Back Later)  BBS (Be back soon) B4N (Bye for now) BRB (Be right back) BRT (Be right there) BS (Bullshit) BTW (By the way) CU (See you) FU (Fuck You) FYI (For your information) GAL (Get a life) HK (Hug and kiss) IC (I see) IGP (I gotta pee) ILU (I love you) IMHO (In My Humble Opinion) IMO (In My Opinion) IRL (In real life) KIT (Keep in touch) L8R (Later) LMAO (Laughing my ass off) LOL (Laughing out loud) MYOB (Mind your own business) PITA (Pain in the ass) ROFL (Rolling on the floor laughing) THX (Thanks) TOY (Thinking of you) U2 (You too) WB (Welcome Back)

Flere chatforkortelser:
http://www.chatbreak.dk/chat/chatforkortelser.htm

🙂
En smiley forestiller et ansigt – hvilket man ser ved at lægge hovedet på venstre skulder:-) Venstrehåndede vender nogle gange deres smileys om og så man skal lægge hovedet på højre skulder for se det ansigt smileyen forestiller. Smileys er oprindeligt skabt af journalisten Franklin Loufrani i 1970’erne og bruges primært til at udtrykke hvordan en tekstbesked skal opfattes. Smileys erstatter på mange måder ansigtsmimik, som vi jo normalt afkoder betydninger med.
Smileys er både tegnbaserede, grafiske og animerede – jeg har personligt en forkærlighed for de simple tegnbaserede!
De mest almindelige tegnbaserede smileys er

🙂  Smiler/er glad
😀  Griner
🙁  Ked af det
😮  Overrasket
😛  Rækker tunge
😡  Min mund er lukket
😎  Med briller / er nørdet
:-s  Forvirret
]:-)  Djævel
>:-(  Meget vred
:’-(  Græder
*<:-)  Julemanden
😕  Søren Ryge