Bestyrelsen 2021-2023

Kian Kestler (Formand), Fredensborg Bibliotek – kian@kestler.dk

Det er nu min fjerde periode i bestyrelsen og min tredje som formand – jeg er med, fordi jeg brænder for vores fag og vores faglighed.

Jeg blev færdig som Bibliotekar D.B. i 1998 og jeg har, siden jeg startede på Danmarks Biblioteksskole været Børnebibliotekar i hjertet – også når det ikke var mit arbejde.

Tidligere har jeg haft et barselsvikariat på Dragør Bibliotekerne, hvor opgaverne var mange og forskellige – alt lige fra materiale pleje/indkøb til Film for de små og Early Literacy projektet De små synger og taler. Før det arbejdede jeg 10 år i Vallensbæk, til sidst som eneste børnebibliotekar.

Jeg mener, at alle børn skal have adgang til et ordentligt børnebibliotek med en bred materialesamling og faguddannet personale til at hjælpe og vejlede dem. De skal have mulighed for at opdage den fantastiske verden litteraturen har at byde på og få de kompetencer læsning giver.

Jeg bor i Frederikssund på Sjælland og er gift med Dan. Vi har 2 voksne børn – en dreng og en pige.

Når jeg har fri (og ikke laver BØFA arbejde) bruger jeg bl.a. min tid på at læse især børne- og ungdomsbøger, men også lidt af det for voksne. Og ellers kan jeg godt lide at sy og syr en del af mit tøj selv.

Pia Nyberg (Kontaktperson til KI), Hillerød Bibliotek – pnyb@hillerod.dk

Lever sammen med min kæreste og vores fælles og sammenbragte 4 børn i alderen 6-21 år.

Arbejder som børnebibliotekar ved Hillerød Bibliotekerne, hvor jeg får god energi af det daglige møde med børn og de voksne der omgiver dem i deres nære dagligdag, jeg er meget opsat på, at få et tæt og velfungerende samarbejde med daginstitutionerne, og på alle tænkelige måder, få barn og bog til at møde hinanden.

Jeg blev uddannet i 2003 og før min tid ved Hillerød Bibliotekerne, var jeg ansat ved Lolland Bibliotekerne og et enkelt år ved Gentofte Bibliotekerne. Det har været enormt lærerigt, at min karriere som bibliotekar har udfoldet sig i forskellige kommuner, da der er stor forskel på bibliotekstilbud, og ikke mindst, på borgerens tilgang til anvendelsen af det.

En af mine politiske drømme på det store biblioteksfaglige område, handler om, hvordan vi bibliotekarer med vores faglighed og praktiske tilgang til mødet mellem borger og kultur, kan overbevise politikerne om, at vi skal være meget mere tilstede i lokalsamfundet, ude i filialerne OG i hele bibliotekets åbningstid.

Min rolle i BØFAs bestyrelse er kontaktperson til KI, og jeg er i gang med min tredje bestyrelsesperiode.

Lena Kristin Berard Høyer (Presseansvarlig), Egedal Bibliotek – lenaberard@gmail.com

Jeg hedder Lena – og det her er min anden periode i bestyrelsen.

Jeg har været børnebibliotekar siden 2008 og fra sommeren 2018 i Egedal, før det bl.a. i Aabenraa og Vordingborg.

Jeg elsker at finde nye veje og opdage nye muligheder, jeg er nysgerrig på, hvordan andre løser deres opgaver og lader mig gerne inspirere og deler gerne ud af mine egne erfaringer.

Fagligt interesserer jeg mig mest for skolebørn, alternative samarbejdsformer og udviklingsprojekter.

Jeg er født og opvokset i Sydslesvig og bor nu i Brøndby sammen med min mand og mine to teenage børn.

Eva Schelke, Næstved Bibliotek og Borgerservice

Dette er min første periode – jeg er ny i bestyrelsen.

Jeg har været ansat som børnebibliotekar i Næstved siden 2015.
Min vej ind på børnebiblioteket har været lidt alternativ: Jeg er uddannet lærer i 2002 og efteruddannet skolebibliotekar i 2007. Herefter gik det ret hurtigt op for mig, at det var biblioteket og formidlingen af alt den skønne børne- og ungdomslitteratur mit hjerte bankede hårdest for. Derfor begyndte jeg at arbejde mig ind på den vej. I 2012 fik jeg job som skolebibliotekar på Næstved Kommunes eneste kombibibliotek. Og så var jeg så heldig at blive ansat som børnebibliotekar på fuld tid i 2015.

Da jeg blev ansat på biblioteket, var det som at komme hjem. Her blev jeg omgivet af kolleger med den samme passion for litteratur og formidlingen af den, som jeg selv har. Kolleger der læser lige så meget som jeg selv – og bliver lige så begejstrede for litteraturen, som jeg gør. Kolleger der forstår hvad jeg siger, når snakken falder på bibliotekssystemets opbygning, hvordan vi arbejder med at skabe indbydende og brugervenlige biblioteksrum og meget, meget mere.

Jeg blev ansat til at arbejde ind i åben Skole. Det bruger jeg forsat rigtig meget tid på, men jeg arbejder også med alle mulige andre måder at formidle litteratur og læsning på. Jeg er meget optaget af at vise børn, unge og deres forældre alle de fantastiske verdner litteraturen tilbyder. Og så elsker jeg at læse op…

Fagligt interesserer jeg mig mest for skolebørn og unge mennesker. Det er spændende hele tiden at forsøge at finde nye veje og opdyrke samarbejder på tværs, som kan være med til at understøtte børns læseglæde. Jeg er rigtig glad for at arbejde med forskellige udviklingsprojekter. Og så elsker jeg at møde kolleger over hele landet, som jeg kan blive inspireret og lære nyt af, ligesom jeg glad og gerne deler ud af mine egne erfaringer.

Jeg voksede op i Nordsjælland, uddannede mig i København og bor i dag lidt udenfor Næstved sammen med min mand og vores tre dejlige unger.

I min fritid læser jeg naturligvis, men jeg er også en sportspige, som nyder at træne efter job, jeg elsker at gå i genbrugsbutikker, jeg strikker, syr lidt og nyder at lave god mad sammen med min mand.

Mette Laustsen (Kasserer), Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig – mettelaustsen@hotmail.com

Jeg er en af de nye i bestyrelsen – dette er min første periode.

Jeg har været børne-og ungdomsbibliotekar siden 2007.

De 11 af dem var i Nuuk, inden jeg i marts 2019 besluttede at vende tilbage til Danmark. Jeg endte dog med at få arbejde hos Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig, så jeg bor og arbejder nu i Flensborg.

Jeg har altid interesseret mig  for såvel Bøfas som IFLAs arbejde indenfor børnebiblioteksvæsenet, men kunne mens jeg boede i Nuuk rent praktisk ikke rigtig deltage aktivt. Derfor syntes jeg, at det er så fedt, at det nu kan lade sig gøre, og jeg glæder mig så meget til bestyrelsesarbejdet for BØFA.

Fagligt arbejder mest med de yngste, de 0 til 3 årige, og arbejder med megen fokus på den tidlige sprogstimulering. Både i Nuuk og her i Flensburg er arbejdet med udgangspunkt i flersprogede og multikulturelle børn. Jeg laver bl.a. babyrytmik og andre sprogstimulerende aktiviteter.

Jeg arbejder også med ungegruppen. Med at give dem et rum de finder interessant og materialer de gider. Igen med udgangspunkt de multikulturelle og flersprogede unge her og de udfordringer de kan have derved.