Bestyrelsen

Består fra Juni 2020:

Kian Kestler (Formand) – kian@kestler.dk

Det er nu min tredje periode i bestyrelsen og min anden som formand – jeg er med, fordi jeg brænder for vores fag og vores faglighed.

I år er det 21 år siden jeg blev færdig som Bibliotekar D.B. og jeg har, siden jeg startede på Biblioteksskolen været Børnebibliotekar i hjertet – også når det ikke var mit arbejde.

Jeg var i lidt over 10 år ansat på Vallensbæk Bibliotek – de fleste som børnebibliotekar, men blev fyret pga. organisationsændringer. Siden har jeg været kontorvikar hos Toyota Material Handling Danmark, men holdt hele tiden kontakten til biblioteksverden dels vha. mit arbejde i BØFAs bestyrelse, men fulgte også, så godt jeg kunne, med i nyhedsbreve, artikler og rapporter.

Heldigvis er jeg nu tilbage i mit rette element. Jeg er barselsvikar på Dragør Bibliotekerne, hvor opgaverne er mange og forskellige – alt lige fra materiale pleje/indkøb til Film for de små og Early Literacy projektet De små synger og taler.

Jeg mener, at alle børn skal have adgang til et ordentligt børnebibliotek med en bred materialesamling og faguddannet personale til at hjælpe og vejlede dem. De skal have mulighed for at opdage den fantastiske verden bøgerne har at byde på.

Jeg bor i Frederikssund på Sjælland og er gift med Dan. Vi har en dreng på 20 år og en pige på snart 16.

Ud over at læse bruger jeg fritiden på at sy og måske begynder jeg snart til skydning igen.

Henriette Camilla Jensen (Kasserer) –
hcjensen@hotmail.com

Det er min anden periode i bestyrelsen, nu er jeg kasserer.

I 2008 fik jeg mit første job som børnebibliotekar og fandt min rette hylde. Jeg blev ansat af Inger Kjeldsen og var med til opstarten af Vardes Kulturelle Rygsæk. Inger var en virkelig dygtig kommunikator, og fik solgt konceptet til både politikere og skoleledere. Jeg lærte rigtig meget. Grundtanken bag en kulturel rygsæk for børn er min mærkesag – gode kulturelle tilbud til alle børn – uanset sociale og geografiske begrænsninger/muligheder. Alle bør få fyldt rygsækken med kultur gennem barndommen.

Jeg siger ikke at man skal være et kulturelt menneske for at være et godt menneske – jeg synes bare man skal kende alle muligheder. Jeg har stor respekt for det frie valg og at folk vælger noget kultur fra, men det skal ske på baggrund af kendskab og oplevelser – ikke fordomme.

Efter mine år i Varde med Inger, var jeg vikar for ledende børnebibliotekar i Vejen i et år og fik her en grundlæggende lederuddannelse. Nu er jeg ansat i Assens Kommune og arbejder med kulturelle tilbud i skolerne fx forfatterbesøg og børneteater.

Jeg bor i Fredericia sammen med min mand og søn på 17 år.

Pia Nyberg (Kontaktperson til BF), Hillerød Bibliotek – pnyb@hillerod.dk

Lever sammen med min kæreste og vores fælles og sammenbragte 4 børn i alderen 4-19 år.

Arbejder som børnebibliotekar ved Hillerød Bibliotekerne, hvor jeg får god energi, af det daglige møde med børn og de voksne der omgiver dem i deres nære dagligdag, jeg er meget opsat på, at få et tæt og velfungerende samarbejde med daginstitutionerne, og på alle tænkelige måder, få barn og bog til at møde hinanden.

Før min tid ved Hillerød Bibliotekerne, var jeg ansat ved Lolland Bibliotekerne og et enkelt år ved Gentofte Bibliotekerne. Det har været enormt lærerigt, at min karriere som bibliotekar har udfoldet sig i forskellige kommuner, da der er stor forskel på bibliotekstilbud, og ikke mindst, på borgerens tilgang til anvendelsen af det.

En af mine politiske drømme på det store biblioteksfaglige område, handler om, hvordan vi bibliotekarer med vores faglighed og praktiske tilgang til mødet mellem borger og kultur, kan overbevise politikerne om, at vi skal være meget mere tilstede i lokalsamfundet, ude i filialerne OG i hele bibliotekets åbningstid.

Min rolle i BØFAs bestyrelse er kontaktperson til BF, og jeg er igang med min anden bestyrelsesperiode.

Lena Kristin Berard Høyer, Egedal Bibliotek – lenaberard@gmail.com

Jeg hedder Lena – og jeg er ny i bestyrelsen.

Jeg har været børnebibliotekar i 11 år, siden sommer 2018 i Egedal, før det bl.a. i Aabenraa og Vordingborg.

Jeg elsker at finde nye veje og opdage nye muligheder, jeg er nysgerrig på, hvordan andre løser deres opgaver og lader mig gerne inspirere og deler gerne ud af mine egne erfaringer.

Fagligt interesserer jeg mig mest for skolebørn, alternative samarbejdsformer og udviklingsprojekter.

Jeg er født og opvokset i Sydslesvig og bor nu i Brøndby sammen med min mand og mine to børn på ti og tolv år.