Oslo-turen

I starten af oktober måned var vi en lille flok BØFA medlemmer der var på studietur i Oslo for blandt andet at se det meget omtalte Biblo Tøyen.

Vi ankom om eftermiddagen og den første dag nåede vi at besøge Nobels Fredscenter, hvor vi blev vist rundt og hørte om deres arbejde med at formidle, både i traditionelle udstillinger, men også ved hjælp af flotte lysshow og interaktive historiefortællinger.

Dagen efter startede vi med at besøge filialbiblioteket Tøyen, både det “almindelige” og Biblo Tøyen, der kun er for de 10 til 15-årige. Begge steder er helt fantastiske og et besøg værd. Prøv at google Deichman Tøyen og se billederne fra de flotte og forunderlige steder.

www.deichman.no

  

Efter besøget på Tøyen tog vi på Norges eneste (måske verdens eneste?) barnekunstmuseum, et museum der indsamler, opbevarer og udstiller tegninger og malerier lavet af børn fra hele verden. Her fik vi en guidet omvisning og så på de mange tegninger og malerier.

På det tidspunkt vi var på besøg, havde de en udstilling baseret på tegninger indsendt til den tyske avis Die Zeit under temaet “What futures World do you want to live in”.

www.barnkunst.no

Efter disse to besøg var der tid til at gå rundt på egen hånd og BØFA bestyrelsen havde lavet nogle forslag bl.a. tegneseriebutikken Outland, Litteraturhuset og 22. juli-senteret, et informationscenter om de forfærdelige angreb på henholdsvis regeringskvarteret i Oslo og på Utøya hvor en masse unge fra AUC var på sommerlejr. Derudover var der også mulighed for at gå rundt i Frognerparken.

Den sidste dag var vi på Norges tekniske museum, som er en blanding af Experimentariet og Nationalmuseet og makerspace for skoleklasser. Her fik vi en omvisning og havde en god dialog om deres formidling til både private, institutioner og skoleklasser.

www.tekniskmuseum.no

Efter dette besøg var det tid til at sige farvel og tak for denne gang til Oslo, som helt bestemt er en by der er værd at besøge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.